Optisch meten

Door optisch meten of scannen kunnen we contactloos een zeer nauwkeurig hoge resolutie digitaal 3D-beeld genereren van zowel zeer kleine als grotere objecten. De 3D-meetgegevens en analyses die wij genereren, kunnen wij gebruiken voor:


Onze GOM ATOS III industriële optische 3D-scanner genereert contactloos en snel nauwkeurige hoge resolutie scans. Optisch scannen is zeer geschikt voor
het meten van industriële componenten zoals plaatstaal onderdelen, matrijzen en gereedschappen, turbineschoepen, prototypes, spuitgietonderdelen, gietstukken en kunstobjecten. De GOM ATOS III scanner legt de volledige geometrie van het object vast in een dichte puntenwolk of gepolygoniseerde mesh. Per opname genereert onze optische scanner 16 miljoen punten, waardoor er een zeer gedetailleerd digitaal model ontstaat.

Met de GOM ATOS 3D-scanner zijn we in staat metingen te verrichten met een nauwkeurigheid van 0,01mm of beter. De nauwkeurigheid is afhankelijk van de grootte van het object en het meetvolume van de gebruikte lenzen. De keuze voor één van deze twee nauwkeurigheden is afhankelijk van de toegestane tolerantie. In de praktijk zal de geleverde nauwkeurigheid beter zijn dan u nodig heeft. U krijgt de werkelijke maat van uw object tot in grote precisie.

3D Scannen


De GOM ATOS 3D-scanner is een Duits kwaliteitsproduct en het meest innovatieve optische meetinstrument op de markt. De scanner wordt wereldwijd gebruikt in verschillende industrieën en is de standaard binnen de automobielindustrie. GOM ontwikkelt eigen software voor het meten met hun hardware, software en hardware sluiten zo naadloos op elkaar aan waardoor de dataoverdracht soepel en foutloos verloopt.