Product Digitalisatie

Product digitalisatie is een oplossing als er geen tekening of 3D CAD-model (meer) is. Wij maken een optische scan en werken de gescande mesh uit tot een .STL-bestand. Het geleverde .STL-bestand is bruikbaar voor verdere doeleinden, waaronder metingen, frezen en 3D-printen.Waarvoor wordt product digitalisatie ingezet?

M&H 3D Reverse doet product digitalisatie voor o.a. productontwikkelaars en kunstenaars. Vaak worden producten al jaren achtereen geproduceerd. Ooit is de productie begonnen aan de hand van een kalktekening of een handgemaakt model. Iets dat vaak is voorgekomen is dat er in het begin ongedocumenteerde aanpassingen uitgevoerd zijn. Maar als een producent nu, in de huidige tijd, het product wil aanpassen is een 3D CAD-model een voorwaarde. Product digitalisatie is hierbij de eerste stap.


Wanneer is product digitalisatie interessant?

  • Als van het huidige product geen tekening of 3D-model (meer) bestaat.
  • Als u een product wilt controleren op maatvoering of op vorm.
  • Als u een prototype of kopie wilt laten maken van een bestaand product, bijvoorbeeld een 3D-printmodel.
  • Als een bedrijf zelf de software en kennis in huis heeft voor uitwerking, maar nog niet de digitale scangegevens heeft.
  • Als de huidige mal moet worden gecontroleerd wegens langdurig gebruik.


Reverse Engineering

 Heeft u een 3D CAD-model nodig of wilt u uw product graag aanpassen? En heeft u niet zelf de kennis of software in huis? Ook dan kunnen wij u op weg helpen. Bekijk onze diensten voor Reverse Engineering.

 

Compressor scanTekenprocesCompressor modelCompressor doorsnede

Het proces

Hier ziet u het proces van scan naar CAD-model voor een compressor. Features in het model worden gemaakt aan de hand van de scandata. Dit model kan vervolgens gebruikt worden om meer inzicht te krijgen in het product.


Rapid Prototyping

Onze scan-apparatuur genereert data die rechtstreeks door 3D-printers ondersteund worden. U kunt hierdoor eenvoudig een kopie van uw product laten printen of een prototype maken van een product aan de hand van een ontwerp van bijvoorbeeld klei of piepschuim.


Prototypes

 

Kunst

Geen wonder dat ook de kunstsector zijn weg heeft gevonden naar M&H 3D Reverse. Niet alle kunstwerken zijn makkelijk vervoerbaar. Om op beurzen toch een goede visualisatie te krijgen worden deze dan al of niet verschaald geprint. Via de 3D scan- en printtechnologie is het ook mogelijk om een kwetsbaar product/ontwerp te scannen en te printen, waardoor er een identiek object ontstaat dat minder kwetsbaar is.


De mogelijkheden van product digitalisatie voor uw bedrijf

Bent u benieuwd wat product digitalisatie voor uw bedrijf kan betekenen? Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar +31 35 303 3500.

Anderen bekeken ook: Meten | Gom Inspect software | Aanpassen ontwerp