Reverse Engineering

U wilt een bestaand product aanpassen, maar u heeft geen tekening of 3D CAD-model (meer). M&H 3D Reverse heeft zeer gespecialiseerde werknemers die 3D CAD-modellen kunnen creëren op basis van het huidige fysieke product. Heeft u zelf de expertise of software niet in huis, dan kunnen we het ontwerp aanpassen aan de hand van uw specificaties. M&H 3D Reverse levert aan de hand van de wensen van de klant CAD Nurbs en CAD Features modellen aan. Met reverse engineering beschikt u snel over de benodigde CAD-modellen voor ontwikkeling of eventuele doorontwikkeling van uw product. Een fysiek product of fysiek ontwerp vormt de basis.


De voordelen van Reverse Engineering

Reverse Engineering heeft meerdere voordelen. Zo verkort u hiermee het ontwikkelingsproces en u heeft al een volledig ontwikkeld product aan het begin van de productie. Ook kunt u hierdoor de product- en productiekosten verlagen.


Het doel

Het doel van reverse engineering is om een product te ontwikkelen met dezelfde of gelijkwaardige maatvoering als een bestaand product, of om een bestaand product digitaal op te bouwen. Voor het vergaren van deze digitale data maken wij gebruik van optische-, tactiele- en computer tomografische meetsystemen. Met behulp van speciale software wordt de data omgezet in een CAD Nurbs of CAD Features model voor gebruik in de reguliere CAD-systemen.


Waarom Reverse Engineering?

  • Er is onvoldoende documentatie van het originele ontwerp van een product of onderdeel beschikbaar.
  • Kwaliteitscontrole.
  • De originele ontwerpdocumentatie van een product of onderdeel is verloren gegaan of heeft nooit bestaan.
  • Voor verbetering van een product of onderdeel door het wegnemen van bepaalde slechte eigenschappen (zonder de functionaliteit van het product of onderdeel aan te tasten).
  • Maken van een goede- en slechte eigenschappenanalyse van een product of onderdeel.
  • Updaten van bestaande CAD (Computer Aided Design) modellen, omdat deze niet voldoen voor bestaande productiemethoden of voor vernieuwingen.
  • De originele leverancier kan of wil geen extra onderdelen leveren.
  • Product ontwikkelingstijden verkleinen.


Scandata
Scandata
Scandata die nodig is voor het Reverse Engineeren.
Schetsen en bematen
Schetsen en bematen
Features aanmaken die nodig zijn voor het Reverse Engineeren.
Uiteindelijke CAD
Uiteindelijke CAD
Het model is opgebouwd

 

Verschillende methodes

M&H 3D Reverse kan op twee verschillende methodes 3D scandata uitwerken tot CAD-data of een CAD-model:

  • CAD Nurbs
  • CAD Features


CAD Nurbs

Met de CAD Nurbs-methode wordt de scandata ongewijzigd overgenomen in het CAD-model. Mogelijke oneffenheden of slijtage komen daardoor aan het licht. Cirkels blijken geen werkelijke cirkels en vlakken blijken niet 100% vlak. Elke vorm heeft immers wel een afwijking, hoe klein deze ook is. U maakt gebruik van CAD Nurbs als u exact dezelfde waardes van het object in een CAD overgenomen wilt hebben.


CAD Features

 Met de CAD Features-methode worden onvolkomenheden in de vorm direct aangepast. Van een afgevlakte cirkel wordt een echte cirkel gemaakt en onzuivere rechte vlakken worden weer 100% recht. Het CAD-model is feitelijk weer zoals het oorspronkelijke model ooit geweest is of zou moeten zijn geweest.


Waar werken wij mee?

M&H 3D Reverse werkt met de meest recente versies van Autodesk® Inventor®, Geomagic Design X en Geomagic Studio. Over het algemeen worden modellen naar andere CAD-pakketten geconverteerd als '.step' / '.stp' bestanden, maar indien gewenst kunnen we bestanden ook uitgeven in een aantal andere formaten.
Nurbs vs Features

Neem contact op voor onze dienst Reverse Engineering

Heeft u interesse in onze diensten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bereiken door te bellen naar +31 35 303 3500 of door het contactformulier in te vullen. Wij voorzien u graag van een passende oplossing.

Anderen bekeken ook: KalibratieBuizen visualisatie | Aanpassen ontwerp