Freeform

Design met een andere aanpak

Doorbreek de beperkingen van de traditionele CAD-ontwerpen en zet uw creativiteit om in  werkelijkheid. Geomagic Freeform biedt een uitgebreide design en sculpt toolset waarmee u virtuele kleimodellen kan beeldhouwen , detailleren en vervormen in welke vorm die u maar wenst. Automatische conversie van digitale klei en polygonen naar NURBS surfaces , Matrijs ontwerp, uithollen, ontwerp/draft analyse , scheidingslijn creëren en surface tools voor complexe organische vormen.

Dit uitgebreide modelleerprogramma dat gebruikt maakt van voxels zorgt ervoor dat u niet meer vastzit aan 2d schetsen zoals conventionele CAD programma’s maar echt vrij in 3D kan ontwerpen. Haptische apparaten bieden de mogelijkheid dat u echt kan zien en voelen waar het model bewerkt word. Digitaal ontwerpen met real life feedback.

Haptic devices

Met  haptic tools (afkomstig van het het Griekse “hapteshai” = aanraken) worden  3d objecten in software echt tastbaar door krachten die doorgegeven worden naar de hand van de gebruiker. Deze apparaten geven levensechte sensaties bij het bewerken van uw model.
Virtueel Boetseren

Gedetailleerd vormgevenCreëer precies wat u in gedachten heeft. Met Freeform kunt u met behulp van virtuele klei eenvoudig complexe  organische vormen realiseren. Freeform is heel erg intuïtief, gebruik echte beeldhouw gereedschappen in een digitale omgeving maar dan vele malen sneller. Detailleren


Pas  uw product aan tot in de kleinste detail, met Freeform kunt u een variatie van complexe texturen in 3D virtuele klei maken. Gebruik bestaande afbeeldingen of foto’s om stempels te creëren in klei die vaak onmogelijk zijn in CAD . U kunt een afbeelding gemakkelijk importeren voor gebruik in uw model. De detaillering die u ziet op uw scherm is wat u  krijgt als u het model 3D print.

 


Structuur aanbrengen

Gemakkelijk aanbrengen van interne en externe structuren, roosters en kooien aan een reeds gemaakt basis model. Met een druk op de knop kunt u verschillende variaties creëren op uw model. Zo zijn Lichtgewicht modellen te realiseren die direct klaar zijn voor 3D printen.Scandata


Scandata en meshes zijn gemakkelijk te importeren, hierna kunt u  vervormen, smoothen, gaten vullen en tekstbewerking direct op mesh uitoefenen. Voor grote aanpassingen kunt u de scandata omzetten naar virtuele klei en bewerken met de sculpt tools. 

Medische toepassing

Geomagic Freeform bied medische ontwerpers de mogelijkheid om met behulp van CT en 3D scan data snel en nauwkeurig perfect passende complexe onderdelen te ontwerpen voor het menselijke lichaam.

 
Subdivision surfaces modeling

Met de nieuwe SubD surfacing profiteren ontwerpers van de voordelen van SubD modellering: meer controle over gladde vormen, scherpe randen, overgangen en de mogelijkheid om de mesh aan te passen met gedetailleerde functies zoals het aanbrengen van  textures, allemaal met behoud de onderliggende basisvormen die snel en nauwkeuring aangepast kunnen worden.  

   

Realistische weergaven

KeyShot voor 3D Systems bied de mogelijkheid om snelle en mooie renderings van uw ontwerpen te realiseren. Een breed scala aan voorgeprogrammeerde instellingen van verlichting tot camera’s zorgt ervoor dat u prachtige renderings kunt vastleggen. Voor klant specifieke renderings bevat KeyShot tools waarmee u beelden met hoge resolutie, custom-made materialen en aangepaste belichting kunt creëren.

 Ook ervaren hoe Geomagic Freeform werkt? Klik hier om een demo aan te vragen!