GOM Inspect

M&H 3D Reverse is sinds 2005 Service Provider van GOM. Samen met GOM Benelux bieden we ondersteuning aan bedrijven die werken met de GOM-meetproducten en de bijbehorende software.

 

M&H 3D Reverse is van mening dat GOM aan de top staat als het gaat om optische scanners en de mogelijkheden van hun software, GOM Inspect. Beide worden door GOM in eigen huis gemaakt en ontwikkeld. Scanner en software sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor de scandata zuiver en nauwkeurig blijft.

 

M&H 3D Reverse gebruikt GOM Inspect Professional voor het uitvoeren van kwaliteitcontroles. Onze zeer omvangrijke expertise en ervaring in het gebruik van de software bieden we aan voor training en support.


Over GOM

GOM is een wereldwijd opererende onderneming die industriële meetoplossingen en technologieën voor 3D-coördinaatmetingen en deformatie analyses ontwikkelt en produceert. De meetsystemen van GOM zijn gebaseerd op digitale beeldverwerking en worden voor productontwikkeling, kwaliteitscontrole, materiaalbeproeving en voor het testen van onderdelen gebruikt.

Optische meettechnieken en integrale meetsystemen zijn op dit moment de standaard in vele industrietakken. De meetsystemen van GOM leveren data en meetresultaten die voor kwaliteitsbewaking in moderne ontwikkelings- en productieprocessen onmisbaar zijn geworden.

Tot de gebruikers van de GOM-systemen behoren ondernemingen uit de automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, en de consumentengoederenindustrie, als ook hun leveranciers, onderzoekscentra en universiteiten.

 

GOM Atos 3 Triple scanner
GOM Atos 3 Triple scanner
Het meetsysteem dat wij gebruiken om producten te digitaliseren.
Blauwlicht
Blauwlicht
De ATOS Triple scanner zijn blauwe licht met het lijnpatroon voor het scannen.
Kleuren Vergelijk
Kleuren Vergelijk
Kleuren vergelijk van scandata tegenover CAD.
Het Atos meetsysteem wordt gebruikt in ontwikkeling, kwaliteitscontrole en productie om tijd en kosten te verlagen.
Toepassingsgebieden zijn:
  • 3D-inspectie
  • Reverse Engineering
  • Rapid Manufacturing.

3D Inspection

Gescande data met de Atos 3 Triple scanner vormt de basis van het 3D inspectie en kwaliteits controle van onderdelen en producten bijvoorbeeld plaatwerk, gereedschappen en mallen, turbinebladen, prototypes evenals spuitgiet en druk sterven gegoten onderdelen.

De 3D scanner digitaliseert het complete oppervlak contactloos en maakt gebruik van miljoenen gemeten punten. De Atos software berekend automatisch de 3D coördinaten en zet deze om in een hoge resolutie punten wolk (STL driehoeks mesh). Deze polygonen mesh, bestaande uit vrije- en geometrische vormen, kan direct worden vergeleken met 3D CAD data voor vorm- en afmetings analyse.

De afwijkingen in de vorm en afmeting analyses worden weergeven in een gemakkelijk af te lezen kleurenvergelijk. Ouderwetse 100-pagina lange, tabelgebaseerde rapporten worden nu weergeven met een paar duidelijke illustraties en gevraagde afmetingen.