Photoplan

De PhoToPlan - familie bestaat uit

  • PhoToPlan basic,
  • PhoToPlan
  • PhoToPlan 3D.

PhoToPlan basic en PhoToPlan - Met foto’s meten

PhoToPlan is bekende software om digitale foto’s van objecten in AutoCAD en AutoCAD LT te corrigeren. Het resultaat van de correctie is zijn veelzijdig bruikbare foto’s met geometrisch correcte maten in CAD, waarop eenvoudig maten en vlakken kunnen worden uitgemeten. Het beeld van de foto kan direct als onderliggend vlak voor het overtrekken in een CAD-tekening dienen.

Gecorrigeerde foto’s verbinden geometrische informatie met gefotografeerde documentatie. Deze worden gebruikt om bijvoorbeeld gevels te tekenen en of geometrische data van een aantal wandpartijen of oppervlakten te verkrijgen.
Uitgangspunt van het corrigeren van foto’s zijn licht bereikbare referentievlakken of punten, die op het gefotografeerde object gemeten worden. Door middel van traditionele CAD-commando’s en PhoToPlan-tools laten deze zich in de kortste keren omzetten in werkelijke maten en digitale tekeningen genereren.

Kubit biedt PhoToPlan in twee versies aan. Een professionele- en een prijsvriendelijke basis versie, welke de beginner eenvoudig het corrigeren van foto’s bijbrengt.

PhoToPlan 3D - fotogammetrie in AutoCAD.

PhoToPlan 3D breidt AutoCAD nu ook extra uit met een klassieke fotogrammetrische uitwerking van twee foto’s.
Door het aanklikken van gelijke beeldpunten op de twee georiënteerde foto’s, welke het object uit verschillende richtingen tonen, kunnen AutoCAD objecten op hun geometrische juiste driedimensionale plaats worden getekend. Het vervaardigen van draadmodellen in AutoCAD wordt hiermede tot een kinderspel gebracht.

Video's

Voordelen

  • Eenvoudig te leren en veelzijdig inzetbaar.
  • De snelste manier voor het meten van objecten.
  • Combinatie van hoogresolutie foto’s met correcte geometrische info.