PointSense Building

 • Snel construeren van 2D doosneden voor het maken van een automatische polygonen alignment
 • Het specifiek tekenen en bematen van gebouw elementen zoals ramen, deuren, trapgaten, etc.
 • Database voor gebied management


PointSense Building: Van 3D laser scanner data tot 2D tekeningen

PointSense Buildings zal worden toegepast wanneer 2D tekeningen gemaakt moeten worden vanuit 3D gescande data in een relatief korte perieode voor bijvoorbeeld: locatie bepaling van gebouwen, faciliteiten management of voor het uitwerken van interieur plaatsing en speciale constructies zoals schepenbouw.

 

Video

Plattegronden en doosneden uit 3D laser scan data

PointSense Building is de oplossing voor snelle en efficiënte evaluatie van 3D laserscan gegevens met bestaande architectuur. Maak plattegronden, doorsnedes en aanzichten in de AutoCAD omgeving. PointSense Building voorziet u van verschillende fucties voor het maken van plattegronden op een efficiente en semi-automatische manier. PointSense Building ondersteunt bijna alle laser scanner bestand extenties die er zijn.

Extratie van 2D plattegronden met 3D scan data

Een doorsnedefunctie die efficient de puntenwolken opdeeld in verschillende delen zodat het mogelijk is om de delen appart te evalueren. Deze apparte secties kunnen zichtbaar of 'ontzichtbaar' gemaakt worden, ingekleurd worden of elk appart worden geëxporteerd. Overtollige objecten zoals bomen of meubels kunnen makkelijk uit de data worden verwijderd. De doorsneden worden gemaakt door polygonen doorsnede of door de automatisch doorsnee functie. Plattegronden van elke verdieping en doorsnede vanaf elke positie kunnen efficient gemaakt worden.


Automatisch tekenen van muren, vloeren en plaffonds

PointSense Building voegt handige funties toe aan AutoCAD om 2D plattegronden te maken vanuit puntenwolken. Na het defineren van verschillende lagen kan de polygon fitting funtie gebruikt worden voor het tekenen van muren, vloeren en plaffonds. 
Through adaptation of consecutive lines and automatic spatial joining, continuous polylines are created quickly and precisely. Planes can be extracted from the point cloud automatically and provide edges and corners through spatial joining.


Specifieke funties voor het meten van gebouwen

Speciefieke funties voor het meten van verschillende onderdelen voor een plattegrond zoals deuren, trappen, pilaren, etc, die tijd kunnen besparen. Bijvoorbeeld; het is mogelijk om met 5 muisklikken of minder een deur te genereren inclusief maten van de deur.


Het opsporen van de CAD-tekeningen uit de orthofoto

De gebruiker kan orthofoto van de puntenwolk via een willekeurige richtingen genereren. Alle objecten die paralel lopen aan een geprojecteerd vlak worden geschaald en weergeven in een raster foto. Funties voor het maken van Hoge resolutie façade foto´s, het overlappen van de foto met CAD objecten of het gebruik van een mosaiek template voor het tekenen en bematen van objecten is aanwezig.


Digitale stalen boek met structuren

De ingebouwde omgevings management funties kan snel en makkelijk verschillende visuele structuren genereren die het mogelijk maken om een mooi visueel plaatje te maken. Denk hierbij aan muur structuren, tegels op de vloer, etc.

Voordelen:

 • Snel construeren van 2D doorsnede voor het automatische polygonen alignment
 • Specifieke funties voor het tekenen en bematen van gebouw elementen zoals ramen, deuren, trapgaten, etc.
 • Berekenen van orthofoto´s vanuit puntenwolkem.


Classic Tools

 • Evalueren van miljoenen gemeten punten in AutoCAD
 • Makkelijk navigeren in het boven aanzicht.
 • Efficient managen van puntenwolken: 
  Knippen, inkleuren, Markeren en labellen van puntenwolk gebieden.

 

 

-->