PointSense Heritage

 • Snel 3D modelleren met intergratie van puntenwolken en foto's
 • Inclusief stand alone fototelemetrische functies
 • Berekeningen doen op bestaande orthofoto's

Toepassings mogelijkheden

PointSese Heritage kan worden gebruikt bij de documentatie voor het behoud van historische gebouwen, onderzoek van monumentale panden en de opname van complexe driedimensionale uitgravingen die gedaan worden bij archeologische onderzoeken. Significante en gedetailleerde gebieden van mozaïeken kunnen worden gegenereerd uit 3D modellen die kunnen worden afgeleid uit laserscan gegevens en afbeeldingen. 

Hoge resolutie documentatie van historische gebouwen en acheologische opgravingen

PointSense Heritage biedt functies aan voor de documentatie voor het bewaren van monumenten en archeologische opgravingen (luchtfoto's, doorsneden, 3D modellen, etc.) Data kan worden gegenereerd vanuit laser scans en wanneer mogelijk van foto's, deze combinatie van laser scanning en foto telemetrie in samenwerking met AutoCAD levert verschillende mogelijkheden op bij het gebruik en zorgt voor een hoge resolutie en nauwkeurig resultaat.

Bovenaanzicht van de scans

Het bovenaanzicht van de scandata zorgt voor een helder beeld van elke inividuele scans en maakt het mogelijk om makkelijker te navigeren door de scans dan navigeren door alleen de puntenwolk data. Per ongeluk delen van de puntenwolk selecteren die op de achtergrond aanwezig zijn is onmogelijk in het bovenaanzicht. Hierdoor zorgt PointSense Heritage voor een gebruiksvriendelijkere ervaring. 

Snel 3D modellen maken

PointSense Heritage breidt AutoCAD uit door fototelemetrische functies toe te voegen. Georiënteerde, hoge resolutie foto's ondersteunen het proces van laser scandata, waardoor de bouw van 3D modellen mogelijk is. Elke digitale foto kan worden uitgelijnd en toegevoegd aan de tekening. Gedigitaliseerde geometrie van de foto wordt automatisch geplaatst op de juiste positie in de puntenwolk.

Fototelemetrie in AutoCAD

Extra foto's die nodig zijn voor het in beeld brengen van een object kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan de scan door minimaal 2 punten aan te klikken op verschillende posities. PointSense Heritage berekend dan de 3D coördinaten van de punten en plaatst deze in de scan. Deze methode zorgt ervoor dat er 3D modellen vanuit de gekozen foto's kan worden gemaakt zonder gebruik van scan data.

Genereren van orthofoto's

Door de combinatie van puntenwolken en foto's kunnen orthofoto's worden gegenereerd als basis voor foto plattegronden. Tijdens de berekening zal de puntenwolk de exacte data van het opppervlakte gebruiken en samen met de data van de foto's zullen kleuren en structuren toevoegen aan de ortho foto's.

Voordelen:

 • Snel 3D modellen maken door intergratie van puntenwolken en foto's
 • Stand alone fototelemetrie functies inbegrepen
 • Berekenen van werkelijke orthofoto's
 • Genereren van gedetaileerde mosaic foto's

Basis functies:

 • Verwerken van miljoenen meetpunten met AutoCAD
 • Makkelijk navigeren door puntenwolken door middel van een bovenaanzicht
 • Combineren van scandata, CAD en foto's
 • Efficient data management
 • Bijsnijden, kleuren, maskeren en labellen van de puntenwolk gebieden

 

-->