TachyCad

TachyCAD van Kubit is een unieke oplossing waarmee iedereen, beginner of expert, efficiënt en nauwkeurig bestaande situaties kan vastleggen op locatie en deze kan verlaten met een in AutoCAD gegenereerde tekening. 

De gebruiker bezoekt de locatie met een Tachymeter en een laptop met daarop de software TachyCAD. Bij het meten worden de waarden van de tachymeter automatisch overgedragen naar de laptop, er ontstaat tegelijkertijd een AutoCAD tekening. Bovendien kan er ook worden gemeten met hand laser, meetlint of meetlat, welke gegevens dan manueel worden toegevoegd.

TachyCAD is een plug-in voor de nieuwste AutoCAD en AutoCAD LT versies. De Tachymeter (total station) wordt gebruikt als een 3D-muis. Een klik op het apparaat verzendt de geometrische positie van het gemeten punt automatisch naar AutoCAD. De coördinaten zijn direct beschikbaar en te bewerken met bestaande commando's in AutoCAD. Net als op een normale muis te klikken worden bv lijnen, muren, leidingen, ramen en complexe geometrieën gegenereerd.

TachyCAD is voor snelle, accurate en efficiënt inmeten van bestaande objecten, zoals architectuur of industriële plants ontwikkeld. Bij een eenvoudige, snelle en nauwkeurige meting ontstaat op locatie een digitale tekening. Ontbrekende en/of incorrecte metingen zijn onmiddellijk zichtbaar. 

Snelle meting met alle meetgegevens, geen bewerking achteraf, geen fouten, niet nogmaals naar de ingemeten locatie. TachyCAD bespaart moeite, tijd en geld.

TachyCAD is flexibel en hardware onafhankelijk, dat wil zeggen, het ondersteunt alle Tachymeters (total stations). De software biedt geen specifieke eisen voor het gebruikte notebook met AutoCAD, wat inhoudt dat TachyCAD dan ook zal werken. 

Zo wordt met TachyCAD tijd en geld bespaard.

Video's

Voordelen:

  • Geen meerdere bezoeken meer op locatie.
  • Onafhankelijk van gebruikte hardware (Leica, Trimble, Topcon, Sokkia, etc)
  • Gecombineerd met hand-held laser en Tachymeter meten.
  • Geen meetfouten, vergeten metingen zijn niet mogelijk omdat alle data direct in de tekeningen zijn verwerkt.
  • Met een snelle meting maakt u ook gedetailleerde en nauwkeurige tekeningen.
  • Één persoon is voldoende, waar twee (of meer) voorheen nodig waren.